fbpx

Materials

B1.02 – Ku janë librat?

Aida: Ku janë librat Lola? Ku e ke librin që ta dha Agimi?

Lola: Librin që ma dha Agimi e vendosa në bibliotekë. Është libri i parë, në të djathtë. 

Aida: Pse ta dha librin Agimi?

Lola: Agimi ma dha librin për ta lexuar. Gjithashtu, ai mori disa libra nga biblioteka ime. 

Aida: Po pse ti mori librat?

Lola: Ai m’i mori librat që t’i lexonte. Edhe Ariani ma mori një libër. 

Aida: Po Ariani, pse ta mori librin?

Lola: Ai ma mori librin që ta përkthente. Ai e lexoi librin dhe i pëlqeu shumë. Prandaj, vendosi ta përkthente në shqip. 

Aida: Po Mira, pse ta dha librin? 

Lola: Mira ma dha librin që ta ktheja në bibliotekë sepse ajo nuk kishte kohë për ta kthyer atë. Prandaj e ktheva unë në bibliotekë. 

Aida: Po librin që na solli Bora me Anën, ku e ke?

Lola: Librin që ma sollën ato ia dhashë Erës sepse ssaj i pëlqeu shumë. 

Aida: Po, por ato na e sollën që ta lexonim së bashku.

Lola: Mos ki merak, do të na e kthejë prapë. Mos u mërzit! Shiko, të kam blerë një libër të ri.

Aida: Po ky është libri që më humbi në plazh!!! Më pëlqen shumë! Ah ti, ti …

Lesson Audio

UPGRADE PREMIUM AUDIO

Translation

Ku janë librat?
Where are the books?

Aida: Ku janë librat Lola? Ku e ke librin që ta dha Agimi? 

Aida: Where are the books, Lola? Where do you have the book that Agimi gave to you?

Lola: Librin që ma dha Agimi e vendosa në bibliotekë. Është libri i parë, në të djathtë. 

Lola: The book that Agimi gave me, I put it in the library. It’s the first book, on the right.

UPGRADE PREMIUM TRANSLATION