fbpx

Materials

B1.16 – Duhet të ndërroj vaj filtra

Mekaniku: Përshëndetje.

Genta: Përshëndetje. Kam blerë një makinë dhe dua t’i bëj një kontroll. Çfarë më sygjeron?

Mekaniku: A është manuale apo automatike?

Genta: Makina është me marshe manuale.

Mekaniku: A të është ndezur ndonjë sinjal në kroskot?

Genta: Po eshtë ndezur drita e vajit. 

Mekaniku: Duhet të ndërrojmë patjetër vajin e makinës. Shiko, do të bëjmë një kontroll të makinës për të parë nëse ka ndonjë problem dhe do të ndërrojmë vajin e motorrit, alkoolin e frenave bashkë me filtrin e ajrit dhe benzinës. Do të kontrollojmë nëse do të ketë nevojë për antifrizë. 

Genta: Në rregull. Çfarë vaji do të përdorim?

Mekaniku: Meqë tani është verë sugjerojmë që të marrim vaj 10 – 40. Doni që ta bleni vetë dhe ta ndërrojmë ne, apo doni që të merremi ne me çdo gjë dhe ju e merrni makinën gati.   

Genta: Kam besim te ju, kështu shikoni ju se çfarë ka nevojë dhe më thoni pastaj. 

Mekaniku: Mirë, si fillim duhet të paguani një kapar prej 10.000 lekësh dhe pastaj diferencën do ta paguani kur të merrni makinën. Ndërkohë ne do të bëjmë kontrollin dhe ju telefonojmë për çdo gjë që do të jetë e nevojshme. 

Genta: Dakord. Me krahë të lehta!

Lesson Audio

UPGRADE PREMIUM AUDIO

Translation

Duhet të ndërroj vaj filtra

I need to change the oil and filters

Mekaniku: Përshëndetje.

Mechanic: Hello.

Genta: Përshëndetje. Kam blerë një makinë dhe dua t’i bëj një kontroll. 

Genta: Hello. I bought a car and I want to check it. 

UPGRADE PREMIUM TRANSLATION